söndag 22 februari 2015

Boka en hemlig resa


Precis som att dina vänner matchar ihop dig med en dejt, kan du nu få en resa bokad utifrån dina önskemål. Välj vilja datum du vill åka, och om det är kultur eller shopping du vill uppleva. Sen betalar du, och först då - när det inte finns någon återvändo - får du veta vart du ska.

German Wings är de som verkar ha kommit längst i detta kittlande sätt att resa. Från Köln kan man välja bland sex olika resekategorier, där min favorit är "metropol". De metropoldestinationer man kan hamna på är bland andra Barcelona, Lissabon, Prag, Zagreb, London och Stockholm. För att inte riskera att hamna hemma i Sverige kan man också välja bort vissa resmål.
För oss som inte bor i Tyskland finns möjligheten att prova på det mystiska resandet när man bokar hotell. På hotwire.se bokar man restplatser på hotell där man kan välja var hotellet ska ligga och hur många stjärnor det har, och först efteråt avslöjas hotellets namn.

Det fina med chansningen är att man hamnar på platser man inte skulle upptäckt annars, och att det är billigt. Det är nämligen flygbolagens billiga restplatser som säljs. Var det finns lediga platser avgör på vilket flygplan du kommer sätta dig. Och skulle man hamna i London för tionde gången får man i alla fall ett bra pris på resan. German Wings tar 66 euro tur och retur.

Om detta fanns i Stockholm hade jag gärna köpt mig en överraskning. Kanske borde jag starta upp konceptet själv?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar