måndag 1 september 2014

Nerja får revansch

Minns ni hur jag tidigare, i våras, skrev att jag var besviken på Nerja? Jag kan nu meddela att Nerja fått sin revansch. Allt som behövdes var solsken och fantastiskt sällskap. Malin har varit på besök och en dag rullade vi till östra sidan av Costa del Sol i jakt på söta, små gränder och fina stränder. 


Jag står fast vid att staden inte är speciellt spännande och snabbt bockas av på två timmar - med lunch inkluderad. Sevärdheterna imponerar inte, men det gör stränderna! Mellan klipporna gömmer sig små stränder och man vadar ut i vattnet för att runda en klippa och komma till nästa undangömda pärla. Det var på stranden vi spenderade flest timmar under vår dag i Nerja, och det är stränderna som gör staden värt ett besök. Här är det varmare i vattnet än vid Torremolinos och Benalmádena, och här är det mindre och mysigare.

Ännu en mysig liten strand mellan klipporna.



Efter ett par timmar i solen blev det glass och färskpressad apelsinjuice - min nya drog. Vilken semesterkänsla det gav att strosa runt i solen och sippra på min juice.

Jakten på små gränder fortsatte upp till Frigiliana, som jag redan fattade tycke för under mitt tidigare besök. Men vad gör inte gott väder för en upplevelse? Även Frigiliana kändes mysigare och sötare i solsken. 


Precis som i resten av detta festtokiga land är det alltid festivaler och "ferias" på gång. Denna gång var det pyntat för en kommande högtid där man hyllar de tre huvudreligionerna.


Dagen avslutades på en bar med magisk utsikt innan hyrbilens återlämning började stressa oss hemåt igen. Visst förstår ni att min syn på Nerja har ändrats efter en så fin dag som denna?

Och ni som känner Malin kan nog gissa att det är hon som ligger bakom de flesta bilderna. Jag får mest tacka för fin dokumentation av en härlig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar