torsdag 30 januari 2014

Att shoppa utomlands

I min egendesignade keps från Thailand
Precis som resten av kvinnorna på vår jord älskar jag att shoppa när jag är utomlands. Det är något speciellt med att hitta produkter som ingen annan har där hemma. I ett annat land påverkas vi också av alla intryck och våra semester-jag öppnar sig för nya stilar. När man tillbringat ett par dagar på en slapp strandbar får man plötsligt lusten att äga en färgglad batikklänning. Många av mina garderobsfavoriter är fyndade utomlands.

Mina älsklingar till ryggsäckar. Klockan 12 och 9 från Turkiet, kl 3 och 6 från Thailand.
I de exotiska länder är det just det jag vill lägga vantarna på - det exotiska. Att fynda lokala produkter på marknader är så himla roligt. Det är bara där jag hittar tyger med fantastiska mönster som jag så länge letat efter. På marknaderna har jag köpt riktigt fina ryggsäckar och i Thailand bad jag också en skräddare klä min keps med ett härligt mönster - och jag är så nöjd med min unika kepa. Mitt bland klipporna i Turkiets Kappadokien köpte jag den snyggaste resväskan jag någonsin kommer äga.

Ett lokalt Thailandsfynd. En flaska pepparmynta som man rullar i näsborren för att andas in, och det ska hjälpa mot huvudvärk och nästäppa. 
Pimkie, Bershka, Zara, Zara och Stradivarius. Dessa har jag hittat i Spanien och Turkiet. 
Bland höghus och shoppingcenter är jag inte lika intresserad av de lokala varorna, kanske för att de är svårare att komma åt. I storstäder frossar jag i budgetkedjor som vi saknar hemma i Sverige. Pull & Bear, Bershka och Stradivarius är mina tre favoriter i Spanien och de bjuder alla på ett uppdaterat och trendigt utbud till riktigt bra priser. Lyxbutikerna har jag ändå inte råd med så de besöker jag varken på hemma- eller bortaplan. I San Francisco fick jag äntligen ta del av shoppinghysterin på Forever 21. Aldrig har jag shoppat så mycket onödigt bara för att det var billigt. Men de har faktiskt även där trendiga grejer och så länge man håller sig själv i tyglarna kan man göra riktigt bra fynd. 

Denna resväska sticker ut på rullbandet. "Liten och smidig" tänkte jag, men dessvärre lite för stor som handbagage. 
Nu väntar den ultimata shoppingupplevelsen som jag laddar upp för - Oxford Street. Efter Turkiet och Thailand är jag klar med marknader(för ett tag) och längtar efter att se vårnyheterna i butiker som Forever 21, River Island, Pull & Bear, Office, Stradivarius, Primark, Bershka, Topshop och Urban Outfitters. Can't wait!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar