söndag 15 juni 2014

Madrid i bilder


Första synen av Madrid var när vi klev upp ur tunnelbanan och möttes av detta: Folk i mängder, liv och rörelse. Fantastiskt välkomnande av staden som aldrig sover. 



Det kungliga slottet. 


Så här öde ser det ut, med slitna persienner och vidöppet fönster. Lite märkligt va?


Bästa frukosten: churros med smält choklad och socker! Perfekt att ta take away och njuta av i solen på ett torg.


Ett typiskt stopp under sightseeingrundan: det egyptiska Debod-templet.


Lika typiskt under sightseeingrundan - en selfie framför sevärdheterna. Här med slottet i bakgrunden. 



Mercado de San Miguel är perfekt för en lunch, där de olika båsen säljer små tapas och vin.


Se, så charmigt det är. Massor med folk, högljutt och fullt av mat.


Plaza Mayor är ett av alla torg som staden består av. Fullt med uteserveringar som serverar dålig mat till höga priser. Men väl värt att promenera igenom. 


Och under långa dagar och trötta ben får man gott om ursäkter att ta stopp på fik. Kaffepaus, vattenpaus, och framför allt tinto de verano-paus. Här delade vi på en halv kanna innan vi satte attackerade shoppinggatan. 


På Puerta del Sol, där vi bodde, sker det alltid något. Nu när kungen precis gett ifrån sig sin krona till sin son, hölls en demonstration mot monarkin. "Det finns inga drömprinsar" stod det på en kvinnas skylt, och en annan slog en sked i en kastrull och ropade i takt med resten. 


Plaza Mayor igen. 


Ännu en aktivitet på Puerta del Sol-torget. Den bästa gatukonstnären jag sett! Här improviserade han fram ett bröllop med gästerna som tittade på. Ni ser på folkmassan hur duktig han var, så många människor som samlades för att skratta och applådera - och för en gångs skull ge en slant efteråt!


På Circulo de bellas arets finns denna takterass som man når efter en entrekostnad på 3 euro. Helt okej utsikt, men framför allt ett härligt ställe att ta coca cola-paus på. På kvällarna är nog stämningen fantastisk, även om baren självklart tar priser lika höga som huset. 





NAM NAM! Jag brukar inte tycka om churros, men Madrid kan alltså...


Palacio de Cibeles - finare än slottet tyckte vi. Tydligen är det här spanjorerna kommer bada i fontänen om Spanien vinner fotbolls-VM. Ser ju lite illa ut efter första matchen men vi får väl se!


Puerta de Toledo. 


Den gröna, gigantiska parken Retiro är ett perfekt ställe att relaxa på efter för många intryck i storstaden. 



Här kan man hyra en roddbåt för 5 euro!


Sen slog regnet ner och våra planer på att sola i parken krossades. 


Så då blev det ett tapas- och sangriastopp innan vi satte oss på tåget som snabbt och smidigt tog oss hem till solkusten. Tack för denna gång, Madrid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar