torsdag 6 mars 2014

Ge charterresan personlig utveckling


När allt fler väljer att boka sina egna resor istället för att åka på charter gäller det att tänka till. Att hitta de anledningar som får gästerna att stanna kvar i chartervärlden. Nu har Ving kommit med den briljanta idén att anordna fotokurser för sina gäster.  

- Numera dokumenterar nästan alla olika händelser med hjälp av mobilen för att exempelvis lägga ut i sociala medier. Vi tror därför att det fins ett intresse bland Vings kunder att kunna ta fler och bättre semesterbilder, och särskilt som semester, pooler och sandstranden många gånger är mer inspirerande att fota än miljön hemma, säger Vings informationschef Magdalena Öhrn. 

Det här är en riktigt bra idé. Nog för att det är ett annat bolag som ligger bakom den än de jag jobbar för, men en bra idé är en bra idé oavsett vems det är. Jag spinner gärna vidare på denna idé och tror att kurser överlag kan bli en succé i charterarrangörernas aktivitetsprogram. Det finns redan resor där man får ägna sig åt träning, det finns matlagningskurser och nu fotograferingskurser. Men det finns nog mycket mer att hämta. Om jag var turist i ett främmande land hade jag gärna gått på en föreläsning om landets kultur, gått kurser i hur man flätar egna färgglada armband eller producerar andra lokala produkter, eller gått på en introduktion till landets språk. Eller för den delen kurser som inte alls har med landet att göra, utan snarare där vi tar med vårt intresse på semestern. Lära sig spela gitarr, lär dig crawla,  sjung i kör. Eller ha en åsiktsklubb där man får fem minuter var att på scen prata om vad man vill. En timme tre gånger i veckan. Perfekt. 

Precis som att vi erbjuder barnen simskola på våra hotell tror jag även vuxna kan komma hem från en resa ännu mer stärkta om de också fått nya kunskaper i bagaget. Charter brukar vara sol, bad, och total avslappning medan man lämnar barnen i barnklubben. Men kanske kan det få en nytändning med lockelser av personlig utveckling. Det skulle i alla fall vända mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar